In memoriam:
Gerrit A. Kloosterman “Ger”

Op 26 februari 2023 is Gerrit Kloosterman, directeur van Kloosterman Sloopwerken, op 53-jarige leeftijd overleden.

Ger werd op 21 juni 1969 geboren in Westergeast. Hij is van kleins af aan eigenlijk altijd bezig geweest met ondernemen. Toen hij jong was verkocht hij bloemen aan de deur, om zo een zakcentje te verdienen. Toen hij ouder was is hij samen met een vriend een broodjeszaak begonnen. Zijn kinderen hebben het hier nog vaak over. Ger bracht af en toe lekkere broodjes naar zijn kinderen op de basisschool.

In 2001 is Ger samen met zijn vrouw Minke Kloosterman een sloopbedrijf begonnen, Kloosterman Sloopwerken. Hij werkte als sloper en Minke deed de administratie. Het bedrijf begon vanuit een busje, zonder kantoorgebouw.

Na een aantal jaar is Minke haar broertje Albert-jan, “Appie” ook als sloper bij het bedrijf komen werken en werd het busje te krap. Ger is daarom opzoek gegaan naar een kantoorpand en vond deze in Diemen. Vanaf toen is het bedrijf blijven groeien. Ger was een persoon die altijd klaarstond voor zijn opdrachtgevers. “Nee” hoorde je hem niet snel zeggen, hij dacht altijd in mogelijkheden. Ook voor zijn werknemers stond hij altijd klaar.

Ger was een gezegend mens met een rijk leven en zijn geliefde vrouw Minke aan zijn zijde. Hij was trots op zijn vijf kinderen en vertelde dit wel eens aan opdrachtgevers. Dit zorgde voor verbaasde gezichten en opmerkingen. Ger werd vaak jonger geschat door zijn uiterlijk. Er werd gedacht dat hij ze voor de gek hield, op zijn leeftijd al vijf kinderen, dat was lastig te geloven.

In de zomer van 2021 werd hij ziek, waar hij helaas niet meer van kon herstellen. Om deze reden is hij dan ook in 2022 gestopt met werken. Ger is thuis vreedzaam overleden in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.